Paisprezece persoane au murit şi 67 sunt încă dispărute după alunecarea de teren care a îngropat duminică un cartier al oraşului Alausi, din sudul Ecuadorului, potrivit unui nou bilanţ anunţat miercuri de autorităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O porţiune gigantică de munte s-a desprins în noaptea de duminică spre luni şi a căzut peste un cartier periferic al acestui oraş de 45.000 de locuitori din provincia Chimborazo, la aproximativ 300 km sud de Quito.

Alunecarea de teren a provocat şi rănirea a 33 de persoane, iar 163 de case au fost afectate, potrivit ultimului raport furnizat de Secretariatul Naţional de Management al Riscurilor (SNGR).

La faţa locului, salvatorii şi rudele celor dispăruţi continuă să sape încet, dezgropând obiecte personale, haine şi fotografii. Însă serviciile de urgenţă au avertizat că probabilitatea de a găsi supravieţuitori era aproape zero, la trei zile după dezastru.

Guvernul a înfiinţat trei adăposturi pentru persoanele care şi-au pierdut casele şi a ordonat evacuarea a aproximativ 600 de case din apropierea zonei dezastrelor. Acest sector era în „alertă galbenă” din februarie din cauza ploilor.

Lovit de ploile abundente care au provocat inundaţii pe scară largă, Ecuadorul a declarat săptămâna trecută stare de urgenţă în 13 din cele 24 de provincii ale ţării, pentru a mobiliza resursele necesare pentru a-i ajuta pe cei afectaţi.

Înainte de alunecarea de noroi, Ecuadorul deplângea deja 22 de morţi şi peste 6.900 de case afectate de vreme.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.