Alina Kabaeva, care ar fi avut o legătură romantică cu preşedintele rus Vladimir Putin, este inclusă în cel de-al şaselea pachet de sancţiuni propus al Uniunii Europene împotriva Rusiei din cauza invaziei sale în Ucraina, potrivit două surse diplomatice europene, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UE nu a semnat oficial proiectul de propunere. "Discuţiile au loc. Nu este o bucată de tort, dar trebuie să aşteptăm şi să vedem", a declarat una dintre sursele diplomatice pentru CNN vineri dimineaţă.

Kabaeva, campioană olimpică de gimnastică aerobică, care s-a născut în 1983, a fost legată pentru prima dată de Putin în urmă cu mai bine de un deceniu. Putin, care este divorţat, a negat o relaţie cu ea.

Kabaeva şi Putin s-ar fi cunoscut când ea era o tânără gimnastă, care a câştigat mai multe medalii pe plan intern, la competiţii europene şi la Jocurile Olimpice. Ea a primit medalia de aur pentru gimnastică ritmică la Jocurile de la Atena în 2004.

În aprilie, The Wall Street Journal a scris că oficialii americani au dezbătut dacă să o sancţioneze sau nu pe Kabaeva, cu îngrijorarea că o astfel de mişcare ar putea creşte şi mai mult tensiunile, deoarece ar putea fi o lovitură personală extremă pentru Putin.

De asemenea, liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Chiril, se numără printre persoanele care sunt incluse în cea de-a şasea rundă de sancţiuni UE propusă, potrivit informaţiilor de la două surse care au văzut documentele integrale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.