Opozantul rus Alexeï Navalnîi este în comă, dar în stare stabilă, el fiind internat la spitalul Caritate din Berlin, unul dintre cele mai reputate din Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Starea lui este stabilă", a declarat pentru AFP conducătorul ONG-ul german, Jaka Bizilj, care a închiriat avionul ce l-a adus pe Navalnîi la Berlin.

Conducerea acestui spital din Berlin a anunţat că medicii efectuează un "diagnostic medical global" care va dura "ceva timp". Ei vor face declaraţii doar după aceste teste.

Avionul medical cu opozantul rus Alexei Navalnîi, aflat în comă, a aterizat, sâmbătă dimineaţa, la Berlin.

"Mulţumesc tuturor pentru perseverenţă. Fără sprijinul vostru nu l-am fi putut aduce aici", a scris pe Instagram, Iulia Navalnîia, soţia lui Alexei.

Avionul medical închiriat de un ONG german a ajuns vineri dimineaţă la Omsk, iar după ore de tergiversări, medicii germani au putut să-l examineze pe Navalnîi, asigurând că acesta poate fi transportat la Berlin pentru îngrijiri.

Lui Navalnîi, 44 de ani, un vechi oponent al preşedintelui Vladimir Putin şi un critic al corupţiei, i s-a făcut rău joi, într-un avion, după ce a băut un ceai despre care aliaţii săi afirmă că a fost otrăvit.

El a fost evacuat pe o targă din avion şi transportat de urgenţă la spital, după ce aeronava a aterizat de urgenţă la Omsk.

Navalnîi a fost reţinut în repetate rânduri pentru organizarea unor proteste şi nu i s-a permis să candideze în alegerile prezidenţiale din 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.