Reprezentanta democrată din New York Alexandria Ocasio Cortez, o voce a aripii ”socialiste” a Partidului Democrat, îi acuză pe unii republicani de faptul că au ”mâinile pătate de sânge”, într-o relatare, pe Instagram, a incidentelor pe care le-a trăit în Capitoliu, la 6 ianuarie, în urma atacului unor susţinători ai lui Donald Trump, faţă de care este intransigentă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alexandria Ocasio Cortez declară că se teme pentru viaţa sa şi că nu poate spune mai multe din motive de securitate, potrivit unui rezumat al intervenţiei, pe Twitter, al unei jurnaliste de la Huffington Post Emma Gray.

”Această zi a fost un eveniment extrem de traumatizant. Nu exagerăm dacă spunem că mulţi membri ai camerei aproape că au fost asasinaţi”, afirmă ea.

Cinci persoane au murit la Capitoliu miercurea trecută, însă niciun ales nu se află între morţi.

O a şasea victimă - un poliţist - s-a sinucis câteva zile mai târziu.

”Voi aveţi mâinile pătate de sângele acestor oameni”, tună Alexandria Ocasio Cortez împotriva administraţiei Trump.

Ea îi atacă apoi pe colegii săi republicani. Ea spune că i-a fost frică să se refugieze împreună cu anumiţi republicani, de teamă că aceştia ar fi dezvăluit manifestanţilor locul în care se aflau.

Ea prezintă apoi obiectivele ”atacului Capitolului”, cum îl numeşte, şi dă asigurări că acesta avea ca obiectiv să susţină o ”politică a supremaţiei albilor”.

”Setea lor de putere i-a îndepărtat de loialitatea faţă de democraţie. Trump nu este singurul care trebuie să plece”, denunţă ea, după care îi desemnează pe aleşii care au votat în favoarea formulării unor obiecţii cu privire la rezultatul alegerilor prezidenţiale, în pofida lipsei vreunor probe cu privire la fraude masive.

”Dacă un membru al Congresului se bâlbâie în momentul în care spune că confederaţii (secesioniştii sclavagişti din Sud în timpul Războiului de Secesiune) erau trădători ai Statelor Unite, că confederaţii erau o legiune de adepţi ai supremaţiei albilor, să predea insigna şi să plece”, declară ea.

Alexandria Ocasio Cortez citează inclusiv câteva nume.

”Nu aveţi ce căuta în Senatu Statelor Unite”, tună ea şi îi enumeră pe senatorii din Texas Ted Cruz şi din Missouri, Josh Hawley, o stea în ascensiune a clanului Trump.

”Numai puşi în faţa consecinţelor faptelor lor vor înceta să contribuie la violenţă. Deci ei trebuie să plece”, apreciază ea, adăugând că ”sunteţi fie cu poporul, fie cu rebelii”.

Ea îi îndeamnă pe reprezentanţii republicani să voteze alături de colegii lor democraţi, miercuri, când Camera Reprezentanţilor examinează procedura de inculpare (”impeachment”) a lui Donald Trump.

”Cu siguranţă că este un târziu ca unii republicani să-şi refacă reputaţia. Însă poate că trebuie să votaţi destituirea, pentru că Trump reprezintă acum o ameninţare la adresa fiecărui cetăţean american”, apreciază ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.