Reprezentanta democrată Alexandria Ocasio-Cortez, cea mai tânără aleasă în Congresul american, denunţă difuzarea de către un site conservator a unei fotografii care circulă intens pe reele de socializare şi care i-a fost atribuită, în contextul unei multiplicări a ofensivelor unor susţinători republicani ce o vizează de la începutul legislaturii, relatează The Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tânăra a repostat miercuri pe Twitter un mesaj al unui jurnalist indignat de modul în care a fost prezentată informaţia de publicaţia The Daily Caller.

”Iată fotografia pe care unii o prezintă ca pe un selfie al lui Alexandria Ocasio-Cortez nud”, scrie site-ul conservator.

Problema, consideră Ocasio-Cortez, este că titlul îndeamnă la privirea imaginii, fără să precizeze că nu este vorba despre ea.

”Republicanii şi-au pierdut mintea şi au gafat toată săptămâna, aşa că asta era doar o problemă de timp”, scrie Alexandria Ocasio-Cortez.

”Pentru cei care au ratat începutul poveştii, republicanii au pus în circulaţie o fotografie falsă cu mine nud. The Daily Caller a preluat-o şi a refuzat să precizeze încă din titlu că fotografia este falsă. Un comportament dezgustător din partea publicaţiilor conservatoare. Uimitor că l-au apărat pe Kavanaugh cu atâta devotament”, a scris democrata.

”The Daily Caller a încălcat o limită”, a apreciat ea, adăugând că ”dacă voi condamnaţi prompt grosolănia, ar trebui să fiţi primii care să condamne asta”.

The Daily Caller este considerat - la fel ca BreitBart, fondat de Steve Bannon - un site al dreptei alternative (”Alt Right") americane.

Din echipa sa de redactori fac parte o serie de jurnalişti care se declară în mod deschis în favoarea lui Donald Trump, precum Ann Coulter, autoarea cărţii "In Trump we Trust".

Presa americană arată cu degetul şi contribuţii pe site-uri aparţinând susţinătorilor supremaţiei albilor care apără opinii rasiste şi antisemite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.