Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko susţine că Belarusul nu are ”planuri să lupte în Ucraina” şi poate fi atras în război doar dacă ”ei pornesc un război împotriva” ţării, conform agenţiei de presă de stat BelTA, citată de agenţia de presă rusă, Tass.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am spus de o mie douăzeci de ori că nu avem planuri de a lupta în Ucraina. Dar subiectul este fierbinte. Belaruşii nu tolerează războiul la nivel genetic. De aceea a început să fie exploatat. Ar trebui să răspundem într-o manieră frumoasă. În vremurile sovietice, era înţelept să se vorbească nu numai despre propagandă, ci şi despre contracararea propagandei. Aşa că trebuie să răspundem calm, dar nu să ne scuzăm”, a declarat Lukaşenko, conform agenţiei de presă BelTA.

”Deci, cine se luptă de fapt în Ucraina acum?”, a întrebat liderul belarus, retoric.

”Astfel, opinia publică este pregătită să ne atragă în conflict”, a continuat el.

”Putem fi târâţi în război într-un fel: în cazul în care se declanşează o agresiune împotriva noastră, în cazul în care ei pornesc un război împotriva noastră. De aceea ţin ochii deschişi”, a subliniat preşedintele belarus.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.