Secretarul american al Justiţiei Bill Barr urmează să plece din funcţie până la Crăciun, iar adjunctul său Jeff Rosen să preia funcţia interimar, a anunţat preşedintele în exerciţiu Donald Trump, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bill Bar l-a anunţat pe Donald Trump într-o scrisoare, pe care Reuters scrie că a putut să o consulte, că pleacă din post la 23 decembrie.

Bill Barr face în această scrisoare elogiul unui bilanţ istoric al campaniei Trump, apreciază că miliardarul a contribuit la stimularea economiei, a consolidat armata şi a oprit migraţia ilegală.

”Sunt mândru că am jucat un rol în numeroasele succese şi realizări fără precedent pe care le-aţi oferit poporului american”, scrie el în această scrisoare.

Prezenţa lui Bill Barr în ultimele zile ale administraţiei Trump era în discuţie după ce a anunţat, la începutul lui decembrie, că o anchetă a Departramentului Justiţiei şi FBI nu a relevat vreo fraudă electorală.în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, contrazicând astfel acuzaţiile lipsite de fundament ale lui Donald Trump în acest sens.

Trump a anunţat plecarea lui Barr la câteva minute după ce votul marilor electori din California a confirmat în mod definitiv victoria lui Joe Biden în scrutinul prezidenţial, care urmează să depună jurământul la 20 ianuarie şi să devină al 46-lea preşedinte ale Statelor Unite.

CNN a anunţat la rândul său că Bill Barr a demisionat.

”Bill (Barr) va pleca chiar înainte de Crăciun pentru a petrece sărbătorile împreună cu familia. Secretarul adjunct Jeff Rosen, o persoană incredibilă, va asigura interimatul”, a anunţat Trump pe Twitter.

Secretarul american al Justiţiei pleacă din post cu mai puţin de o lună de intrarea în funcţie a luiJoe Biden.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.