Candidata la învestitura democrată Hillary Clinton a câştigat alegerile primare din Missouri, iar rivalul său, Bernie Sanders, şi-a recunoscut înfrângerea, relatează Reuters, care precizează că fostul secretar de stat se apropie tot mai mult de a deveni candidatul partidului său în cursa pentru Casa Albă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezultatele scrutinului, organizat marţi, au fost anunţate destul de târziu, deoarece cursa a fost foarte strânsă. În cele din urmă, Clinton a câştigat la o diferenţă de numai 1.531 de voturi.

Iniţial, echipa de campanie a lui Sanders nu a exclus posibilitatea de a cere o renumărare a voturilor. Ulterior, însă, Sanders a spus că “ar prefera să le permită contribuabililor din Missouri să facă economii”, deoarece câştigătorul primea numai delegaţi în plus faţă de învins.

Potrivit CNN, Hillary Clinton are în prezent 1628 de delegaţi din cei 2.382 necesari pentru a obţine învestitura. Bernie Sanders a obţinut susţinerea a 850 de delegaţi.

În numătoarea CNN sunt luaţi în calcul atât delegaţii obţinuţi în urma alegerilor primare şi caucusurilor, cât şi superdelegaţii care au anunţat pe cine vor susţine.

Super-delegaţii, sau delegaţii care nu sunt obligaţi să susţină un candidat sau altul, includ, printre alţii, toţi congresmenii democraţi, guvernatorii democraţi, foştii preşedinţi şi vicepreşedinţi democraţi, foştii lideri democraţi ai Senatului şi Camerei Reprezentanţilor. Ei sunt singurii care pot alege ce candidat susţin.

Partidul Democrat aplică o regulă unică în toate statele pentru alegerile primare. Astfel, în fiecare stat un candidat primeşte un număr de delegaţi proporţional cu voturile obţinute. Există, însă, şi excepţii. Dacă un candidat nu reuşeşte să strângă cel puţin 15% din sufragii într-un district, nu primeşte niciun delegat din districtul respectiv.

În momentul în care un candidat democrat se retrage din cursa pentru învestitura democrată, toţi delegaţii pe care i-a strâns sunt realocaţi celorlalţi candidaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.