Emmanuel Macron ar urma să fie ales preşedinte al Republicii cu 59% din voturi, pe 7 mai, împotriva lui Marine Le Pen (41%), arată două anchete citate de Reuters şi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unei anchete "Rolling" publicate luni şi realizate de Ifop-Fiducial pentru Paris Match, CNEWS şi Sud Radio, citată de Reuters, candidatul En Marche! (centru) pierde un punct procentual de la raportul precedent, de pe 28 aprilie, iar candidata Frontului Naţional (extrema dreaptă) câştigă unul.

Ancheta a fost realizată online, în perioada 27 aprilie-1 mai, pe un eşantion de 1.385 de persoane înscrise pe listele electorale, selecţionate dintr-un eşantion de 1.500 de persoane reprezentativ pentru populaţia franceză majoră.

Pe de altă parte, potrivit unui sondaj, publicat marţi, realizat de Kanter Sofres-OnePoint pentru Le Figaro şi LCI, Macron ar învinge-o duminică pe Le Pen tot cu un scor de 59 la 41%, relatează AFP.

”Cu cinci zile înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, distanţa se strânge între cei doi finalişti, care erau creditaţi cu 61% şi 39% din sufragii în precedenta anchetă a aceluiaşi institut, realizată cu o săptămână înainte de primul tur”, constată Le Figaro, citat de AFP.

”Realizat pe jumătate după ralierea lui Nicolas Dupont-Aignan la Marine Le Pen, acest sondaj nu marchează o creştere a intenţiilor de vot în favoarea FN”, subliniază ziarul.

”Doar 41% dintre alegătorii lui Dupont-Aignan au intenţia să o susţină pe candidata FN, în timp ce 30% spun că că vor vota cu Macron, iar 25% că vor da un vot în alb, nul sau se vor abţine”, potrivit sondajului.

”Dintre alegătorii lui François Fillon, 49% intenţionează să voteze cu candidatul En Marche! - adică cu cinci puncte procentuale mai mulţi ca în sondajul realizat cu o săptămână înainte de primul tur, 29% cu candidata FN (cu un punct procentual mai puţini), iar 22% (cu şase puncte procentuale mai puţini) ezită între absenteism şi un vot în alb sau nul”, scrie Le Figaro.

Tot potrivit acestui sondaj, continuă ziarul, ”alegătorii lui Jean-Luc Mélenchon urmează să voteze în proporţie de 52% cu Macron, cu două puncte procentuale mai mulţi decât înainte de turul întâi, dar 17% vor să voteze cu Marine Le Pen (cu şapte puncte procentuale mai mulţi)”.

Sondajul a fost realizat online în perioada 28-30 aprilie pe un eşantion de 1.539 de persoane înscrise pe liste electorale, după metoda cotelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.