Candidatul susţinut de mai multe partide de opoziţie are şanse să fie ales primar al Budapestei, conform rezultatelor parţiale, el învingându-şi adversarul sprijinit de partidul premierului ungar Viktor Orban, Fidesz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După numărarea a 74% din voturile pentru Primăria Budapestei, Gergely Karacsony îl învinsese pe Istvan Tarlos cu 50.1% faţă de 44.8%, iar presa locală a anunţat că Tarlos şi-a sunat adversarul pentru a-l felicita, relatează AP.

De asemenea, se profilează o victorie a partidelor de opoziţie şi în 10 din cele 23 de oraşe mari din ţară.

Tarlos, în vârstă de 71 de ani, este primarul în exerciţiu al Budapestei, în timp ce Gergely Karácsony (44 de ani), este primar al unui district al Budapestei.

Ecologist de stânga, Gergely Karácsony a strâns în jurul lui socialişti, politicieni de centru dar şi liberali. Programul său cuprinde construirea de locuinţe sociale, dar şi gratuitate în transportul public pentru copii. European convins, el ar putea candida împotriva lui Orban peste trei ani.

Istvan Tarlos este primar la Budapesta din 2010, pentru Fidesz, care a dus o campanie foarte agresivă, acuzându-l pe Gergely Karácsony că vrea să transforme oraşul într-un circ.

Alegerile locale au avut loc în 3 600 de localităţi ale ţării şi, înaintea scrutinului analiştii estimau că pentru prima oară după 10 ani partidul lui Viktor Orban nu este sigur de o victorie zdrobitoare.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.