Votarea în alegerile parlamentare din Ungaria s-a încheiat oficial duminică la ora locală 19.00, însă programul unor secţii a fost prelungit pentru ca toţi cei aflaţi la cozi să-şi poată alege reprezentanţii în Legislativ, informează agenţia MTI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezenţa masivă la vot a făcut ca unele secţii să rămână deschise până când toţi alegătorii ajung să introducă buletinul de vot în urne. Numărarea voturilor va începe după închiderea urnelor.

Până la orele 17.00 votaseră 63,21% - un scor istoric - faţă de 54,4% la ultimele alegeri legislative. 

Ungurii au votat masiv duminică cu ocazia alegerilor legislative la care prim-ministrul Viktor Orban este favorit pentru un al treilea mandat, în ciuda unei posibile scăderi în sondaje, potrivit AFP. 

În absenţa unui sondaj la ieşirea de la urne, primele estimări vor fi cunoscute doar foarte târziu duminică seară. 

Au fost chemaţi la urne 7,9 milioane de cetăţeni cu drept de vot.

Dacă Partidul naţional-conservator Fidesz al lui Orban, în vârstă de 54 de ani, pare că şi-a asigurat victoria, această prezenţă istorică la vot compromite şansele de a obţine o nouă "super-majoritate" ca în 2010 şi 2014. 

În toată Ungaria, şiruri impresionante de persoane s-au format la secţiile de votare.  La ora 13.00, rata de participare atingea un nivel istoric de 53,64%, faţă de 46,78% în urmă cu patru ani.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.