Alex Padilla, în vârstă de 47 de ani, a fost desemnat înlocuitorul vicepreşedintei alese Kamal Harris în Camera superioară a Congresului american, primul hispanic trimis de statul California în Senat, fiul unor imigranţi mexicani care a crescut într-un cartier din Los Angeles afectat de vioenţa gangurilor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alex Padilla a fost desemnat marţi de către guvernatorul Californiei Gavin Newsom, care-l prezintă într-un comunicat drept un ”războinic al dreptului la vot şi al visului american”.

Nominalizarea lui Padilla are loc în urma mai multor luni de lobby intens în rândul democraţilor al Californiei, un stat în care minoritatea hispanică reprezintă 40% din populaţie, în vederea desemnării unui înlocuitor al viitoarei vicepreşedinte a Statelor Unite.

Fiul unui bucătar şi al unei femei de serviciu, Alex Padilla a crescut într-un cartier din Los Angeles afectat de violenţa gangurilor.

El a muncit o vreme ca inginer informatic la programe pentru sateliţi.

Padilla a intrat în politică la sfârşitul anilor '90, o perioadă în care discursul împotriva imigraţiei înflorea în California.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.