Postul conservator de televiziune Fox News a întrerupt difuzarea unei conferinţe de presă a purtătoarei de cuvânt a Casei Albe Kayleigh McEnany, continuând astfel să se distanţeze de administraţia Trump, după ce susţinători ai preşedintelui în exerciţiu au atacat jurmalişti de-ai postului din cauză că acesta a anunţat o victorie a lui Joe Biden în Arizona în alegerle prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kayleigh McEnany, care a revenit asupra rezultatelor scrutinului, şi-a început luni conferinţa de presă acuzând tabăra democrată de încurajarea voturilor ”ilegale” şi fraudă şi apreciind, cu titlu personal, că alegerile ”nu s-au terminat”.

La câteva secunde după aceste acuzaţii - fără probe - Fox News a decis să oprească difuzarea conferinţei de presă.

”Ea acuză cealaltă tabără că se felicită de fraudă şi vot ilegal. Dacă nu cumva are detalii prin care să susţină asta, nu pot continua să vă arăt asta”, a declarat prezentatorul Neil Cavuto.

Potrivit site-ului de ştiri The Hill, Kayleigh McEnany a dat asigurări în continuare că începe ”procesul obţinerii unei numărări exacte şi cinstite a voturilor”.

Întrebată de jurnalişti pe ce îşi bazează acuzaţiile, purtătoarea de cuvânt le-a cerut ”răbdare”.

Marţi, la patru zile de la anunţarea de către presă a victoriei democratului Joe Biden, republicanii cei mai apropiaţi lui Trump par tot mai puţin pregătiţi să accepte o înfrângere.

The Hill scrie că preşedinta Comitetului Naţional Republican (RNC) Ronna McDaniel a anunţat că suspiciuni de fraudă au fost identificate în Michigan, Wisconsin şi Pennsylvania, trei state-cheie esenţiale în victoria lui Biden.

Donald Trump şi-a continuat, la rândul său, invectivele pe Twitter, apreciind că alegerile nu s-au încheiat şi că în curând vor fi disponibile probe ale neregulilor electorale în diverse state.

Şansele de succes ale acestor contestări sunt foarte slabe, deoarece sunt necesare argumente convingătoare în vederea invalidării a zeci de mii de voturi nu într-un singur stat, ci în patru-cinci state, în vederea unei răsturnări a rezultatului alegerilor.

Tabăra lui Trump nu a reuşit, pentru moment, să prezinte un astfel de dosar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.