Echipa de campanie a preşedintelui-ales Joe Biden a cerut directoarei Serviciilor Generale ale Administraţiei americane (GSA) Emily Murphy să aprobe o tranziţie oficială, în pofida refuzului preşedintelui în exerciţiu Donald Trump - care a numit-o în 2017 pe directoarea GSA - de a-şi recunoaşte înfrângerea în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipele lui Joe Biden au avertizat că interesele Statelor Unite în domeniile securităţii naţionale şi economiei depind de un semnal clar prin care ţara să se angajeze într-un ”transfer blând şi paşnic al puterii”.

Candidatul democrat în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie a fost declarat învingător de către principalele posturi americane de telviziune sâmbătă, creditat cu majoritatea celor 270 de voturi ale marilor electori în Colegiul Electoral, necesar pentru a fi numit preşedinte.

Însă Donald Trump şi aliaţii săi au sugerat că preşedintele republican în exerciţiu nu intenţionează să-şirecunoască înfrângerea curând.

Emily Murphy nu a stabilit încă faptul că există un ”învingător clar”, a declarat o purtătoare de cuvânt a şefei GSA, întârziind astfel accesulechipelor lui Biden la finanţări federale în valoare de milioane de dolari şi capacitatea acestora de a discuta cu reprezentanţi ai agenţiilor de informaţii şi alte departamente.

Purtătoarea de cuvânt a refuzat să precizeze când se va lua o decizie în acest sens.

Echipele lui Joe Biden au avut acces la birouri federale de la Departamentul Comerţului, un lucru prevăzut de legea privind tranziţia la Casa Albă, însă nu pot dispune de fonduri pentru salarii, consultanţi şi deplasări fără demersuri din partea GSA, declară Martha Joynt Kumar, directoarea White House Transition Project, autoarea unei cărţi din 2015 despre trabsferul puterii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.