Curtea Supremă a statului Pennsylvania a respins o nouă plângere a campaniei lui Donald Trump, prin care denunţa nereguli în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, reducând astfel aproape definitiv posibilitatea unei modificări a rezultatului scrutinului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În această plângere, republicanii cereau invalidarea voturilor prin corespondenţă şi anularea tuturor voturilor, pentru a le permite aleşilor locali ai statului să decidă cine a învins în alegerile prezidenţiale.

Preşedintele ales Joe Biden a obţinut o victorie în Pennsylvania cu 81.000 de voturi în plus faţă de Donald Trump.

Curtea a respins aceste cereri, iar pe a doua a catalogat-o drept ”surprinzătoare” şi apreciază că viza ”să deposedeze de vot 6,9 milioane de persoane care au votat în Pennsylvania”.

UN REZULTAT ”EVIDENT DUPĂ TOATE APARENŢELE”

În plângere se contesta, de asemenea, o lege adoptată în 2019 prin care s-a introdus votul prin corespondenţă în Pennsylvania - pe motiv că este anticonstituţională.

În verdictul lor, judecătorii subliniază că această contestare a acestei legi are loc pra târziu, la peste un an de la adoptarea acesteia şi într-un moment în care rezultatul alegerilor ”devine evident după toate aparenţele”.

Pennsylvania a certificat victoria lui Joe Biden la 24 noiembrie, însă Trump viza în această plângere să conteste inclusiv această decizie.

O curte de apel a respins vineri altă plângere a echipei de campnaie a lui Donald Trump - care acuza că alegrile nu au fost echitabile - şi a refuzat să blocheze certificarea victoriei lui Joe Biden, tot în Pennsylvania.

20 DE ÎNFRÂNGERI JUDICIARE

Echipa de campanie a lui Donald Trump a înregistrat aproximativ 20 de înfrângeri judiciare în întreaga ţară

Preşedintele în exerciţiu a declarat joi că va părăsi, ”bineînţels”, Casa Albă, în cazul în care victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale este confirmată.

Însă Trump a repetat că ar putea să nu-şi recunoască înfrângerea în scrutinul de la 3 noiembrie.

Preşedintele american în exerciţiu continuă să respingă - fără probe - victoria lui Joe Biden.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.