Imagini incredibile vin de la Varniţa, acolo unde localitatea, dar în special secţiile de votare sunt pur şi simplu paralizate de zeci de autocare cu cetăţeni aduşi din stânga Nistrului, relatează unimedia.info.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit localnicilor, primele autocare au ajuns în localitate pe la ora 6.50. Din primele informaţii se pare că alegătorii au fost adunaţi de structurile de forţă transnistrene, dar şi angajaţii companiei Sheriff. Martorii spun că ei au fost instruiţi să voteze candidaţii democraţi şi pentru participare vor primi câte 20 de dolari, potrivit unimedia.info.

Despre acest lucru a vorbit şi preşedintele Igor Dodon. Reprezentanţii PDM nu au comentat deocamdată informaţiile.

Comisia Electorală Centrală a venit cu o reacţie la informaţiile apărute în spaţiul public privind cazurile de transportare la secţiile de votare a cetăţenilor cu drept de vot din localităţile din stânga Nistrului. Potrivit CEC, legislaţia naţională nu prevede anumite interdicţii privind transportarea cetăţenilor către secţiile de votare.

Sute de moldoveni şi din diaspora stau la coadă la Iaşi, Roma, Londra, Bruxelles şi Frankfurt.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.