Alegeri generale vor avea loc în Bulgaria pe 14 noiembrie în încercarea de a rezolva o criză politică ce a lăsat ţara fără un guvern obişnuit mai multe luni, a anunţat sâmbătă preşedintele Rumen Radev.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bulgarii au votat în lunile aprilie şi iulie, însă ambele scrutine au rezultat legislaturi fragmentate. Niciun partid nu a putut să formeze un guvern pentru a urma celui de aproximativ 10 ani al conservatorului Boyko Borisov.

„Alegerile vor avea loc pe 14 noiembrie”, a spus Radev, potrivit The Guardian. El a punctat că acestea vor coincide cu primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Radev, care candidează pentru un al doilea mandat, urmează să semneze decretul pentru dizolvarea parlamentului şi să numească o administraţie care să organizeze votul.

Cele mai recente sondaje arată că partidul lui Borisov, GERB, ar putea reveni la conducere, devansând formaţiunea anti-sistem ITN a lui Slavi Trifonov.

Totuşi, sondajele prevăd din nou un parlament fragmentat.

Bulgaria este o republică parlamentară şi legislativul cu 240 de locuri, mandate de patru ani, votează guvernul. Rolul preşedintelui este unul mai ceremonial ca şef al statului şi comandat al forţelor armate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.