Preşedintele german al grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE, centru-dreapta) în Parlamentul European (PE) Manfred Weber consideră că alegerea lui Joe Biden în Statele Unite, la 3 noiembrie, consolidează poziţia Uniunii Europene (UE) în Brexit, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma unei curse electorale strânse în Statele Unite, majoritatea capitalelor europene sunt uşurate de victoria lui Joe Biden.

Principalele partide politice, atât de dreapta, cât şi de stânga, consideră că alegerea lui Biden urmează să aibă consecinţe asupra modului în care se face politică, după cei patru ani de mandat ai lui Donald Trump, atât în privinţa cooperării, cât şi ca substanţă.

Manfred Weber apreciază, într-un interviu acordat Euronews, că el constată deja o schimbare majoră.

”Impactul imediat va fi, pentru noi, europenii, o îmbunătăţire a negocierilor cu Londra în problemele Brexitului, pentru că Borids Johnson nu le mai poate spune compatrioţilor săi că va ajunge la un mare acord comercial, imediat, cu americanii”, subliniază Weber.

”Nimeni nu va mai crede acest lucru”, insistă el.

”Pe de altă parte, Biden a fost întotdeauna, în mod clar, un susţinător al Acordurilor din Vinerea Mare, ceea ce consolidează poziţia irlandeză în negocieri”, spune liderul european.

”Această poziţie este, astfel, o influenţă pozitivă pentru noi, europenii, în discuţiile cu prietenii noştri britanici”, apreciază eurodeputatul german.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.