Alegătorii din Colorado au respins marţi, la vot, o măsură care viza crearea primei asigurări universale de sănătate la nivelul statului, potrivit postului local 9News, afiliat NBC News, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunerea, intitulată Amendamentul 69, ar fi reprezentat una dintre cele mai importante revizuiri a unui sistem de sănătate din istoria Statelor Unite.

Potrivit 9News, amendamentul a căzut, în contextul în care primele rezultate arată un vot copleşitor împotrivă.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate

Supranumit ColoradoCare, programul ar fi fost finanţat în mare parte printr-o creştere a impozitelor pe salarii pentru a ajunge la 25 de miliarde de dolari până în 2019, anul în care ar fi urmat să fie lansat programul, potrivit Colorado Health Institute.

ColoradoCare era menit să reducă substanţial numărul locuitorilor neasiguraţi, însă criticii săi au denunţat că ar antrena creşteri ale taxelor şi impozitelor şi modificări profunde în politicile publice care ar influenţa economia statului.

James Merilatt, în vârstă de 43 de ani, un alegător neafiliat politic care a susţinut-o pe democrata Hillary Clinton, a declarat că se opune acestei măsuri cu un singur plătitor.

"Este mult prea complicat şi ar fi deschis o cutie a Pandorei", a declarat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.