Alegătorii din Arizona i-au spus nu şerifului Joe Arpaio, care a candidat pentru al şaptelea mandat, după ce acesta a avut probleme în justiţie într-un proces cu privire la folosirea unor profiluri rasiale în care a fost pus sub urmărire penală cu două săptămâni înainte de alegeri, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Republicanul în vârstă de 84 de ani a devenit cunoscut la nivel naţional în cadrul luptei împotriva imigraţiei şi după ce i-a obligat pe deţinuţi să poarte combinezoane roz.

El a pierdut în faţa rivalului său democrat Paul Penzone.

Acest scrutin a devenit un referendum asupra problemelor cu justiţia pe care le are Arpaio.

Procurorii l-au acuzat de sfidarea instanţei, după ce a acesta a sfidat hotărâri judecătoreşti prin care era obligat să oprească misiuni de patrulare vizându-i pe hispanici.

Arpaio a mai făcut obiectul unor anchete penale în trecut, dar fără să fie pus sub acuzare şi fără să-şi piardă postul.

Acest lucru s-a schimbat marţi, în pofida unui număr mare de susţinători şi unor fonduri de campanie importante, provenind în principal de la donatori din afara statului.

Arpaio riscă în continuare să ajungă la închisoare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.