Alaska Airlines (ALK.N) a anunţat că a anulat 170 de zboruri duminică şi alte 60 luni, după ce Administraţia Federală pentru Aviaţie din SUA (FAA) a ordonat oprirea la sol a 171 de avioane Boeing (BA.N) 737 MAX 9 pentru a efectua inspecţii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania aeriană a precizat că anulările vor continua şi în prima jumătate a săptămânii. Anulările de duminică au afectat aproape 25.000 de pasageri, a adăugat operatorul aerian cu sediul în Seattle, care are 65 de aeronave 737 MAX 9 în flota sa.

FAA a ordonat sâmbătă blocarea temporară la sol a 171 de avioane Boeing dotate cu acelaşi panou, după ce un avion al companiei Alaska Airlines a fost nevoit să aterizeze de urgenţă cu un gol în fuzelaj.

Un element s-a desprins din partea stângă a avionului după decolarea din Portland, Oregon, în drum spre Ontario, California, obligându-i pe piloţi să întoarcă avionul şi să aterizeze în siguranţă cu toţi cei 171 de pasageri şi şase membri ai echipajului la bord.

"Avioanele vor rămâne la sol până când FAA se va convinge că sunt sigure", a precizat agenţia cu privire la avioanele 737 MAX 9 afectate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.