Echipele de salvare l-au eliberat şi scos de sub dărâmături pe cel mai mare dintre fraţii blocaţi după seismul de insula italiană Ischia, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pompierii au confirmat că l-au salvat pe băiatul de 11 ani, la ora locală 13.12 (14.12 ora României).

Fratele cel mai mic, un bebeluş de şapte luni, a fost salvat în jurul orei locale 4 (5 ora României), la câteva ore după seismul.

Fratele său de opt ani a fost scos de sub dărâmături în cursul dimineţii.

Cel puţin două femei au murit, iar alţi 39 au fost răniţi în seismul produs la ora locală 20.57 (21.57 ora României), la o adâncime de aproximativ cinci kilometri, la nord de comuna Casamicciola.

Ischia, aflată în largul Napoli, are o populaţie de aproximativ 50.000 de oameni şi este foarte populară în rândul turiştilor, dintre care mulţi se aflau la baruri şi cafenele când a avut loc cutremurul.

„O experienţă îngrozitoare, totul tremura, s-a scufundat în întuneric, casele s-au prăbuşit, a fost un coşmar”, a scris un om aflat în zonă pe Twitter.

Hoteluri şi locuinţe se numără printre clădirile avariate. O femeie în vârstă şi-ar fi pierdut viaţa după ce a fost lovită de bucăţi dintr-o biserică. Un alt cadavru a fost găsit sub ruinele unei case dărâmate.

Aproximativ 2.600 de oameni şi-au părăsit casele, în timp ce peste 1.000 de persoane au plecat de pe insulă, relatează La Repubblica. În port s-au format cozi lungi, spre nemulţumirea oamenilor.

Aproximativ 2.000 de oameni au refuzat să se întoarcă în locuinţele lor la Casamicciola şi 600 la Lacco Ameno.

Între timp, 1.051 de persoane au părăsit insula, potrivit bilanţului anunţat de şeful departamentului de Protecţie Civilă, Angelo Borrelli. El a precizat că în cursul zilei de marţi va fi pusă la punct o structură care să ajute persoanele evacuate. De asemenea, echipe de inspectori tehnici vor verifica toate clădirile rămase în picioare, pentru a vedea care sunt sigure. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.