Iranul a instalat o primă cascadă de centrifugi avansate la uzina subterană de îmbogăţire a uraniului Natanz, despre care acordul convenit de Teheran cu puterile occidentale stipulează că poate fi utilizată doar pentru echipamentele IR-1 de primă generaţie, arată un raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) a Naţiunilor Unite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iranul a informat anterior Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică că va transfera în subteran trei cascade de centrifugi pentru îmbogăţirea uraniului de la o centrală pilot supraterană de la situl nuclear Natanz, după ce un laborator suprateran a ars într-un act aparent de sabotaj.

Iranul a instalat şi conectat cascada de centrifugi IR-2m, dar nu a alimentat cascada cu gaz de hexafluorură de uraniu, materia primă pentru centrifugă, arată raportul confidenţial al AIEA, obţinut miercuri de de Reuters.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.