Iranul a instalat o primă cascadă de centrifugi avansate la uzina subterană de îmbogăţire a uraniului Natanz, despre care acordul convenit de Teheran cu puterile occidentale stipulează că poate fi utilizată doar pentru echipamentele IR-1 de primă generaţie, arată un raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) a Naţiunilor Unite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iranul a informat anterior Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică că va transfera în subteran trei cascade de centrifugi pentru îmbogăţirea uraniului de la o centrală pilot supraterană de la situl nuclear Natanz, după ce un laborator suprateran a ars într-un act aparent de sabotaj.

Iranul a instalat şi conectat cascada de centrifugi IR-2m, dar nu a alimentat cascada cu gaz de hexafluorură de uraniu, materia primă pentru centrifugă, arată raportul confidenţial al AIEA, obţinut miercuri de de Reuters.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.