O linie de alimentare de rezervă a centralei nucleare Zaporizhzhia (ZNPP) a fost restabilită, potrivit unui tweet publicat duminică dimineaţă de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), anunţă CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Linia de rezervă va furniza centralei "energia electrică externă de care are nevoie pentru răcirea reactorului şi pentru alte funcţii de siguranţă". 

Ultimul reactor în funcţiune de la ZNPP, care este cel mai mare complex nuclear de acest tip din Europa, a fost oprit mai devreme sâmbătă, după ce linia de transmisie a fost restabilită. 
 

Operaţiunile centralei nucleare Zaporojie din Ucraina, controlată de Rusia, au fost complet oprite din motive de siguranţă, a anunţat duminică Energoatom, agenţia de stat responsabilă de centrală, relatează Reuters.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.