Eşantionul de agent neurotoxic de concepţie sovietică nivicioc folosit în otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, în Anglia, provine dintr-un centru de cercetare militară din sud-vestul Rusiei, dezvăluie Times, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit site-ului ziarului londonez, serviciile de informaţii britanice au organizat o reuniune cu aliaţii lor pentru a-i informa că au legat gazul neurotoxic folosit pe 4 martie la Salisbury, în sud-vestul angliei, de baza militar rusă Şihani.

În această reuniune, serviciile britanice de informaţii au avansat că centrul de cercetare militară din baza rusă a efectuat, de zeci de ani, teste vizând să determine dacă nocivioc poate să fie folosit în asasinate în străinătate, scrie în ediţia de joi Times.

Otrăvirea lui Serghei Skripal a provocat cea mai gravă criză diplomatică între Rusia şi Occident de după Războiul Rece. Moscova dezminte orice implocare în acest caz.

Fiica fostului agent dublu rus, Iulia, s-a exprimat pentru prima oară de la tentativa de asasinat, într-un comunicat difuzat de poliţia britanică. Ea spune că se reface după acest atac, subliniind ”caracterul oarecum derutant” al acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.