Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) urmează să dea undă verde - până în martie - vaccinului împotriva covid-19 dezvoltat de Johnson & Johnson, anunţă Massimo Scaccabarozzi, directorul Janssen Italia, o filială a grupului american, într-un interviu publicat în ediţia de miercuri a cotidianului Corriere della Sera, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Massimo Scaccabarozzi, care conduce de asemenea federaţia italiană farmaceutică Farmindustria, precizează că vaccinul a fost testat pe aproape 44.000 de persoane şi dă asigurări că ”protejează împotriva variantelor” noului  coronavirus.

Johnson & Johnson a anunţat la sfârşitul lui ianuarie că vaccinul său împotriva covid-19 are o eficienţă de 72% în prevenirea bolii în Statele Unite, dar că testul mai larg - în care au fost implicaţi 44.000 de voluntari pe trei continente şi care viza mai multe variante ale SARS-CoV-2 - a relevat că are o eficienţă de până la 66%.

Spre deosebire de alte vaccinuri, vaccinul Johnson & Johnson se administrează într-o singură doză şi nu se congelează.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.