Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat marţi lansarea unei proceduri de ”examinare continuă” a vaccinului chinez împotriva covid-19 Sinovac, un lucru care deschide calea unei eventuale cereri de autorizare de urgenţă, în curând, a vaccinului în Uniunea Europeană (UE), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această decizie a Comitetului EMA al medicamentelor de uz uman ”de a începe examinarea continuă are la bază rezultate preliminare ale unor studii în laborator (date neclinice) şi studii clinice”, anunţă într-un comunicat EMA, cu sediul la Amsterdam.

Datele vaccinului Sinovac Biotech urmează să fie evaluate pe măsură ce sunt disponibile în cadrul unor omologări de urgenţă, precizează EMA.

Agenţia europeană a autorizat până în prezent vaccinurile împotriva covid-19 ale alianţei americano-germane Pfizer-BioNTech, companiei americane în domeniul biotehnologiei Moderna, laboratorului farmaceutic britanico-suedez AstraZeneca şi laboratorului american Johnson & Johnson.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.