Agenţia de propagandă a grupării Statul Islamic (SI) Amaq l-a prezentat pe site pe autorul atacului armat de la Strasbourg, Cherif Chekatt, ca pe unul dintre ”soldaţii” acesteia, fără să furnizeze vreo probă în acest sens, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Amaq, atacul de marţi seara în cartierul Pieţei de Crăciun al capitalei Alsaciei a avut loc în urma ”unor îndemnuri de a ţinti cetăţeni din ţări (care fac parte din) coaliţia” internaţională care luptă împotriva SI în Siria şi în Irak.

Cherif Chekatt a fost ucis prin împuşcare joi seara, la Strasbourg, de către poliţişti asupra cărora a deschis focul în timp ce aceştia încercau să-l reţină, după 48 de ore de căutări, a anunţat ministrul francez de Interne Christophe Castaner.

Pe de altă parte, Emmanuel Macron a mulţumit ”tuturor serviciilor mobilizate, poliţiştilor, jandarmelor şi forţelor de ordine”, joi seara, într-un mesaj postat pe Twitter, după uciderea autorului atacuului în Piaţa de Crăciun de la Strasbourg, dând asigurări cu privire la un ”angajament total” împotriva terorismului, relatează AFP.

”Mulţumiri tuturor serviciilor mobilizate, poliţiştilor, jandarmilor şi militarilor. Angajamentul nostru împotriva terorismului este total”, a comentat pe Twitter şeful statului francez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.