Autorităţile din Africa de Sud au prezentat, duminică, planuri conform cărora vor interzice creşterea leilor în captivitate în scopul vânătorii sau pentru a fi mângâiaţi de turişti, pentru a se promova o experienţă “mai autentică”, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia vine după recomandări ale unei comisii numite de guvern pentru analizarea regulilor actuale cu privire la vânarea, vânzarea şi ţinerea în captivitate a leilor, elefanţilor, rinocerilor şi leoparzilor.

Ministrul Mediului, Barbara Creecy, a declarat într-o conferinţă de presă că raportul comisiei arată că trebuie “oprită şi inversată domesticirea leilor prin înmulţire şi ţinere în captivitate”. “Nu vrem creşterea, vânarea, mângâiereqa puilor şi folosirea leilor în captivitate”, a adăugat Creecy.

Decizia, care urmează să fie reglementată, probabil va atrage reacţiile negative ale sectorului de creştere a leilor în captivitate, care este unul de multe milioane de dolari.

Ministrul a precizat că recomandările nu au ca scop atacarea industriei vânătorii. “Nu interzicem vânătoarea legală, cu permis”, a explicat Creecy.

Ea a subliniat că raportul recomandă să se acţioneze imediat “pentru a se stopa interacţiunea turiştilor cu leii captivi”.

Practiva vânătorii leilor crescuţi în captivitate este de o lungă perioadă controversată în Africa de Sud, unde multe animale sunt captive în incinte împrejmuite cu gard electric.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.