Numărul morţilor din cauza covid-19 în lume se apropie de 490.000, relatează AFP, care prezintă noi bilanţuri, noi măsuri, fapte marcante şi ultimele evoluţii ale pandemiei noului coronavirus în lume.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

MORŢI RARE ÎN RÂNDUL COPIILOR - STUDIU

Decesele în rândul copiilor - cu vârsta cuprinsă între trei zile şi 18 ani - sunt extrem de rare şi au loc în mai puţin de 1% din cazuri.

Boala rămâne benignă la copii, confirmă un studiu internaţional european publicat în revista The Lancet Child & Adolescent Health.

SUEDIA CONTESTĂ O ”CREŞTERE PUTERNICĂ”

Autorităţile suedeze au denunţat vineri decizia Organizaţiei Mindiale a Sănătăţii (OMS) de a clasa regatul în rândul ţărilor ”cu o creştere puternică” a cazurilor de covid-19, invocând o ”interpretare proastă totală” a datelor suedeze.

În această listă OMS figurează de asemenea Armenia, Republica Moldova, Macedonia de Nord, Azerbaudjan, Kazahstan, Albania, Bosnia-Herţegovina, Kîrgîzstan, Kosovo şi Ucraina.

Ucraina a înregistrat vineri 1.109 de cazuri noi - un vârf -, iar contagiunea accelerează după ridicarea restricţiilor, un ”val grav” potrivit autorităţilor.

BCE: CEEA CE E MAIRĂU ÎN CRIZA ECONOMICĂ ”PROBABIL A TRECUT”

Partea cea mai rea a crizei conomice cauzate de pandemie în zona euro ”probabil a trecut”, a estimat preşedinta Băncii Centrale Europene (BCE) Christine Lagarde, insistând asupra faptului că relansarea economică va fi însă ”incompletă” şi că va ”transforma” economia.

APROAPE 490.000 DE MORŢI 

Pandemia cauzată de noul coronavirus s-a soldat cu cel puţin 487.274 de morţi în lume de când China a anunţat în mod oficial apariţia bolii, în decembrie, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP vineri, la ora 11.00 GMT (14.00, ora României), din surse oficiale.

Statele Unite sunt cea maiîndoliată ţară din lume, cu 122.238 de decese. Urmează Brazilia (54.971), Regatul Unit (43.230), Italia (34.678) şi Franţa (29.752).

PESTE 25.000 DE MORŢI ÎN MEXIC

Peste 25.000 de persoane au murit din cauza covid-19 în Mexic, iar aproximativ 200.000 au fost contaminate de la începutul epidemiei, potrivit autorităţilor.

Ministrul mexican al Finanţelor Arturo Herrera a anunţat joi că a contractat covid-19, la trei zile după ce s-a întânit cu preşedintele Andres Manuel Lopez Obrador.

OLANDA AJUTĂ AIR FRANCE-KLM

După Franţa, Olanda vine în ajutorul Air France-KLM prin acordarea unui ajutor în valoare de 3,4 miliarde de euro companiei olandeze, care să-i permită să ”înfrunte criza” noului coronavirus.

AEROPORTUL PARIS-ORLY REPONEŞTE

După ce a fost oprit timp de aproape trei luni, Aeroportul Orly, unul dintre cele care deservesc Parisul, şi-a reluat activitatea printr-un prim zbor către Porto, în Portugalia, o reluare marcată de o intruziune a ecologiştilor de la Extinction Rebellion care a întrerupt scurt activitatea.

APEL LA PRUDENŢĂ ÎN ANGLIA

Guvernul britanic a îndemnat populaţia să respecte reglulile distanţării sociale, riscând altfel o repornire a epidemiei, în contextul în care plajele englezeşti au fost luate cu asalt din cauza unui val de căldură.

Şefa Poliţiei din Londra a denunţat atacuri ”inacceptabile” vizând poliţişti trimişi să pună capăt. în ultimele zile, unor petreceri în stradă.

HÂRTIA DE TOALETĂ, RAŢIONATĂ DIN NOU ÎN AUSTRALIA

Supermarketuri australiene au impus din nou limite numărului de suluri de hârtie de hârtie care pot fi cumpărate, din cauza unei noi febre a cumpărăturilor în rândul unor clienţi panicaţi de o creştere a numărului contaminărilor la Melbourne.

BOXERUL ROBERTO DURAN, SPITALIZAT

Legenda panameză a boxului Roberto Duran, campionul lumii la patru categorii, a contractat covid-19 şi a fost spitalizat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.