Cel puţin patru membri ai forţelor de securitate, inclusiv un comandant, au fost ucişi şi şapte au fost răniţi grav în explozii care au avut loc sâmbătă în provincii din estul şi sudul Afganistanului, au anunţat autorităţile, care au precizat că trei civili au fost răniţi, citează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicio grupare militantă nu a revendicat atacurile, trei la număr, care vin pe fondul unei creşteri a nivelului de violenţă în ţară între forţele guvernamentale şi insurgenţii talibani.

În ultimele săptămâni, mai multe atacuri au vizat şi ucis oficiali ai guvernului, judecători şi activişti. Atacurile s-au înmulţit după ce negocierile de pace mediate de SUA în Qatar dintre talibani şi reprezentanţi ai guvernului afgan au stagnat în ultimele luni.

Echipa preşedintelui american Joe Biden revizuieşte acordul de instaurare a păcii pe care guvernul predecesorului său, Donald Trump, l-a încheiat cu talibanii în februarie 2020. Conform acestuia, americanii şi forţele aliate trebuie să îşi retragă toate trupele din Afganistan până pe 1 mai.

SUA au redus numărul trupelor în Afganistan la 2.500 de la 12.000 câte erau la momentul semnării acordului. Însă nivelul violenţelor este ridicat, iar Statele UNite şi guvernul afgan învinuiesc talibanii.

Ministerul afgan al Apărării a transmis că „18 terorişti talibani au fost ucişi şi alţi 9 răniţi”, vineri noapte, într-o operaţiune din districtul Arghandab din provincia Kandahar.

Sâmbătă, un purtător de cuvânt al poliţiei din provincia Kandahar a spus că o explozie de acolo a fost provocată de un vehicul militar plin cu explozibil care viza un avanpost de poliţie, iar şapte angajaţi au fost răniţi.

O explozie la un comandament de poliţie din districtul Chapa Dara din provincia Kunar a ucis patru membri ai personalului, inclusiv pe comandant, a transmis un purtător de cuvânt al poliţiei provinciei.

În plus, o bombă plasată pe marginea unui drum a explodat şi a rănit trei civili în Jalalabad, capitala provinciei Nangarhar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.