Cele două atacuri teroriste care au avut loc, marţi, în Afganistan, primul într-un spital din Kabul care găzduia o clinică de maternitate a ONG-ului Médecins sans frontières (MSF) şi al doilea la o ceremonie funerară, în estul ţării, s-au soldat cu 40 de morţi şi cel puţin 68 de răniţi, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi dimineaţă, trei bărbaţi deghizaţi în poliţişti au intrat în spitalul public din Dasht-e-Barchi, un cartier în vestul Kabului, locuit de minoritatea şiită hazara, aruncând grenade şi împuşcând la întâmplare, potrivit unor oficiali guvernamentali.

“Atacatorii au început să tragă focuri de armă la întâmplare în acest spital, fără niciun motiv. Este un spital guvernamental, iar mulţi oameni îşi aduc soţiile şi copiii aici, pentru tratament”, a declarat Ramazan Ali, un vânzător din apropiere, martor la atacul de dimineaţă.

Teroriştii au fost ucişi de forţele de securitate în jurul prânzului.

Bilanţul acestui atac este de 16 morţi, printre care se numără copii nou-născuţi şi mame.

 

 

Într-un atac separat, produs tot marţi, un bărbat s-a aruncat în aer în timpul unui serviciu fenerar în memoria unui comandant al poliţiei, la care asistau oficiali guvernamentali, membri ai Parlamentului din regiunea Nangahar, din estul ţării. 24 de persoane au fost ucise şi cel puţin 68 rănite, potrivit sursei citate.

Cele două atacuri nu au fost încă revendicate. Talibanii au negat că ar avea vreo implicare.

Potrivit Reuters, gruparea teroristă Stat Islamic operează în regiunea Nangahar şi a pus la cale o serie de atacuri în Kabul, în ultimele luni.

Luni, patru explozii succesive ale unor mine antipersonal au zguduit nordul capitalei afgane, iar patru civili au fost răniţi, a anunţat un purtător de cuvânt al Poliţiei din Kabul.

”Patru bombe la marginea drumului au explodat în Districtul 17 al Poliţiei”, a anunţat Ferdaws Faramarz, precizând că ”patru civili, inclusiv un copil, au fost răniţi uşor”.

Incidentul nu a fost revendicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.