Administraţia Trump a decis anularea unui ajutor de 300 de milioane de dolari pentru Pakistan, acuzând Islamabadul că nu a făcut suficiente pentru a înlătura militanţii din regiunea de la graniţa cu Afganistanul, informează NBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, locotenent-colonelul Kone Faulkner, a transmis sâmbătă că, dacă tăierea de fonduri este aprobată de Congres, instituţia va folosi banii pentru „alte priorităţi urgente”.

Coalition Support Funds - pe care Pentagonul le va tăia - fac parte dintr-o arie mai largă de ajutoare pentru Pakistan suspendate, anunţată de preşedintele Trump la începutul anului.

Oficialii americani au emis ideea că Pakistanul ar putea recâştiga fondurile dacă arăta că ia decizii decisive în ceea ce priveşte înlăturarea insurgenţilor.

Hotărârea finală a fost luată „din cauza lipsei acţiunilor decisive ale Pakistanului în vederea susţinerii Strategiei pentru Sudul Asiei”, a mai spus Faulkner. „Cele 300 de milioane de dolari au fost reprogramate”.

El a mai precizat că alte 500 de milioane de dolari din Coalition Support Funds au fost luate Pakistantului la începutul anului, astfel că totalul este de 800 de milioane.

Preşedintele comitetului pentru relaţii internaţionale din senatul pakistanez, Mushahid Hussain, a spus că tăierile sunt „un cadou pentru India”. El a mai declarat că banii aparţineau Pakistanului şi nu constituiau un ajutor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.