TJ Ducklo, adjunctul secretarului de stat pentru presă de la Casa Albă, Jen Psaki, a anunţat în social media că a demisionat, după ce a fost suspendat o săptămână fără plată pentru că a ameninţat o jurnalistă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu există cuvinte care să îmi exprime regretul, ruşinea şi dezgustul pentru comportamentul meu. Am folosit un limbaj pe care nicio femeie nu ar trebui să-l audă vreodată din partea cuiva, în special într-o situaţie în care doar încerca să îşi facă meseria. A fost un limbaj urât, lipsit de respect şi inacceptabil.

Sunt devastat că i-am pus într-o situaţie ruşinoasă şi i-am dezamăgit pe colegii mei de la Casa Albă şi pe preşedintele Biden, iar după o discuţie cu conducerea departamentului de comunicare al Casei Albe am demisionat şi nu voi mai reveni după suspendare.

Ştiu că a fost ceva teribil. Ştiu că nu pot da timpul înapoi. Dar ştiu şi că pot învăţa din ce a fost şi să fac mai bine. Acest incident nu este reprezentativ pentru cum sunt eu ca om şi voi fi hotărât pentru a recâştiga încrederea tuturor celor pe care i-am dezamăgit din cauza acţiunilor mele intolerabile”, este anunţul lui Ducklo.

Vineri, Jen Psaki anunţa că TJ Ducklo a fost suspendat o săptămână fără plată, după ce revista Vanity Fair a dezvăluit că acesta a ameninţat o reporteriţă de la Politico, publicaţie în care urma apară un articol despre relaţia lui Ducklo cu o jurnalistă.

Ducklo ar fi ameninţat-o pe Tara Palmeri de la Politico să nu publice articolul pentru că o va "distruge". El a făcut şi remarci misogine la adresa lui Palmeri, a vorbit despre viaţa sa privată şi i-ar fi spus că e geloasă că el are o relaţie cu Alexi McCammond, jurnalistă la publicaţia online Axios.

Un cunoscut al lui Ducklo a confirmat pentru CNN că astfel de discuţii au avut loc. De asemenea, Jen Psaki, şefa biroului de presă de la Casa Albă, a precizat că adjunctul ei i-a cerut scuze lui Palmeri şi a caracterizat situaţia ca fiind o "conversaţie aprinsă despre viaţa lui personală".

Tara Palmeri, jurnalista asupra căreia au fost făcute presiuni de către reprezentantul pentru presă de la Casa Albă, a scris că acesta are o relaţie cu McCammond de la Axios şi că a fost informată de încheierea relaţiei lor în noiembrie. Dar Palmeri a evidenţiat că McCammond a fost "luată de valul Biden" şi că urma să se ocupe de activitatea vicepreşedintei Kamala Harris, după ce anterior a fost exuberantă în a relata, în articolele sale, despre noul preşedinte al SUA, Joe Biden. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.