Adăpostul din teatrul de la Mariupol a rezistat bombardamentului rus de miercuri, anunţă joi la televiziune însărcinata cu drepturile omului în Parlamentul ucrainean Liudmila Denisova, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu avem încă informaţii, însă credem că toată lumea a supravieţuit”, anunţă ea.

Autorităţile locale din Mariupol au anunţat că nu cunosc bilanţul bombardării, miercuri, a teatrului din oraşul portuar asediat de ruşi, în care se ascundeau ”sute de persoane, în principal femei, copii şi bătrâni”.

”Ieri (miercuri) şi azi (joi), în pofida unor tiruri neîncetate, înlăturarea molozului şi operaţiuni de salvare continuau în măsura posibilităţilor”, a anunţat Primăria din Mariupol.

Ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Rejnikov a povestit, joi în Comisia de Afaceri Externe a Parlamentului European (PE), ferocitatea confruntărilor armate din oraşul portuar Mariupol, situat în sudul Ucrainei, şi bombardării unui teatru în care se adăposteau 1.200 de femei şi copii, potrivit autorităţilor ucrainene.

El a acuzat că peste 400 de şcoli, 110 spitale şi 1.000 de blocuri din întreaga Ucraină au fost distruse în trei săptămâni, după lansarea invaziei ruse de către Putin.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.