Secretarul american al Justiţiei Bill Barr, acuzat de opoziţie că-şi foloseşte postul pentru a servi interesele personale ale lui Donald Trump, urmează să fie audiat pe această temă în Congres la 31 martie, au anunţat democraţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bill Barr a acceptat să fie audiat în Comisia Judiciară a Camerei Reprezentanţilor, au anunţat miercuri membri democraţi ai acestei Comisii, care i-a trimis o scrisoare prin care l-a informat cu privire la ”subiectele de îngrijorare” pe care urmează să le abordeze.

”De când sunteţi secretar, atitudinea dumneavoastră în afaceri legale legate de preşedinte a provocat îngrijorări importante acestei Comisii”, i-au scris ei, reproţându-i faptul că a intervenit în dosarul Roger Stone, un vechi prieten şi un fost consilier al lui Donald Trump.

Acest consultant politic controversat, în vârstă de 67 de ani, a fost găsit vinovat de sperjur, după ce a minţit în Congres în cadrul amchetei cu privire la o presupusă complicitate între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din 2016.

Pedeapsa lui Roger Stone urmează să fie pronunţată la 20 februarie.

Cei patru procurori care au instruit cazul au recomandat luni o pedeapsă de şapte până la nouă ani împotriva lui Stone, declanţând imediat furia lui Trump care, într-un mesajpostat pe Twitter, a denunţat ”o situaţie foarte nedreaptă” şi o ”eroare judiciară”.

Departamentul Justiţiei a catalogat la rândul său această  recomandare ”neadaptată” şi a propus o pedeapsă de trei-patru ani.

Cei patru procurori, dezavuaţi de ierarhia lor, au anunţat că se retrag din dosar.

Donald Trump l-a felicitat miercuri pe Bill Barr pentru intervenţia sa, subliniind că tweeturile sale nu constituie ”un amestec politic” într-un dosar pe rol.

Întrebat dacă l-ar graţia pe Roger Stone, Trump a declarat că ”nu vreau s-o spun încă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.