Activişti şi ONG-uri s-au mobilizat în Cornwall, în marja summitului G7 în Marea Britanie, pentru a atrage atenţia publicului şi a liderilor lumii asupra mizei pe care o reprezintă crizele modificărilor climatice şi sociale, pe care îi îndeannă să le ”rezolve”, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O coaliţie de asociaţii britanice, "Crack the crisis", a lansat, într-o acţiune, un Joe Biden şi un Boris Johnson gonflabili.

Coaliţia îi îndemnă pe liderii statelor mebre G7 la acţiune în aceste crize şi la o schimbare a direcţiei.

”Ştim că drumul pe care ne aflăm în prezent merge în direcţia greşită. El cauzează prejudicii oamenilor, naturii, economiile noastre se află în faliment. Trebuie să ne angajăm pe altă cale. Trebuie să cooperăm pentru a construi o societate care să fie durabilă, care să fie verde, o societate care să fie viabilă şi dreaptă”, declară Ruth Valerio de la ONG-ul Tearfund, membru al coaliţiei "Crack the crisis".

”MOUNT RECYCLEMORE” DIN DEŞEURI ELECTRONICE

Altă acţiune spectaculoasă în marja G7 este o lucrare monumetală confecţionată din deşeuri electronice.

Intitulată "Mount Recyclemore", lucrarea vrea să imite Mont Rushmore.

Ea îi reprezintă pe cei şapte lideri care partcipă la summitul G7.

”Să încercăm să construim lucruri pe care le putem repara, să construim lucruri care durează mai mult timp, să nu fim obligaţi să ne luăm ultima noutate de fiecare dată, să găsim un mijloc prin care să înfruntăm acest lucru, înainte să ajungem sub deşeurile noastre”, îndeamnă artistul care se află la originea acestui proiect, Joe Rush.

Carbis Bay, o staţiune balneară izolată, situată în sud-vestul Angliei, se află în centrul atenţiei lumii.

În această zonă de coastă, eroziunea şi mediul, în general, se află în centrul unor îngrijorări.

Locuitorii şi ONG-urile din regiune speră, ca de altfel peste tot, ca G7 să-şi respecte promisiunile în domeniul apărării mediului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.