”În pofida pandemiei, aproape 2.500 de locuri de muncă au fost transferate, iar aproximativ 50 de entităţi britanice, cu active în valoare de cel puţin 170 de miliarde de euro, au fost relocalizate în Franţa a sfârşitul lui 2020”, a anunţat marţi, cu ocazia urărilor de început de an, guvernatorul Băncii centrale a Franţei, François Villeroy de Galhau, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Alte relocalizări sunt aşteptate şi ar urma să se accelereze în cursul acestui an”, a anunţat guvernatorul, subliniind că ”Brexitul impune dezvoltarea autonomiei noastre financiare europene”, mai ales în sectorul crucial al compensării financiare.

Pentru moment, Uniunea Europeană (UE) a autorizat Camerele de Compensare de la Londra, care asigură cea mai mare parte a compensărilor din Europa la anumite produse financiare, să-şi continue activitatea timp de 18 luni, recunoscând astfel că nu are pe continent  instituţiile necesare, pentru a putea renunţa la cele din Regatul Unit.

Însă, după acest termen, autorităţile europene sugerează că această compensare a produselor denominate în euro va fi necesar să aibă loc în cadrul UE.

”O veritabilă «Uniune a finanţelor» este necesar să ne permită să mobilizăm mai bine excedentul economisirii europene, de aproximativ 220 de miliarde de euro, în favoarea investirii productive. Acum ori niciodată este necesar să ne folosim de dubla oportunitate a Brexitului şi reconstrucţiei, pentru a transforma Uniunea într-o piaţiă de capital”, avertizează Villeroy de Galhau.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.