Reprezentantul american al Comerţului Robert Lighthizer a anunţat că a nortificat Congresul cu privire la faptul că noul acord comercial de liber-schimb între Statele Unite, Mexic şi Canada intră în vigoare la 1 iulie, cu o lună mai tâziu decât data prevăzută iniţial, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mexicul şi Canada au adoptat măsuri în vederea respectării angajamentelor pe care şi le-au asumat în cadrul United States-Mexico-Canada (USMCA), care urmează să înlocuiască Acordul de liber-schimb nord-american (NAFTA/Alena) aflat în vigoare în 1994, a anunţat vineri, într-un comunicat Robert Lighthizer.

Anumite sectoare - mai ales industria automobilului - au îndemnat la o amânare a intrării în vigoare a acordului, evocând dificultăţi cu care se confruntă din cauza crizei sanitare a noului coronavirus.

Acordul prevede reglementări mai stricte în domeniile locurilor de muncă şi construcţiei de automobile, însă păstrează nivelul schimburilor comerciale la aproximativ 1.200 de miliarde de dolari - dintre care o treime o reprezintă exporturile agricole americane - între cele trei ţări.

Potrivit susţinătorilor acordului, 12 milioane de locuri de muncă din Statele Unite depind de acest acord, adoptat de Senatul american în ianuarie, la aproape  o lună după Camera Reprezentanţilor.

Donald Trump a denunţat NAFTA drept unul dintre cele mai proaste acorduri din istorie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.