Mai multe partide politice libaneze au convenit să-l nominalizeze pe Mohammad Safadi, un fost ministru al Finanţelor, drept premier al unui nou Guvern, potrivit unor surse la curent cu aceste discuţii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul în exerciţiu, sunnitul Saad Hariri, a demisionat la 29 octombrie, într-un Liban cuprins de săptămâni de o contestare în stradă a clasei politice, denunţată drept coruptă şi adeptă a nepotismului, pe fondul unor dificultăţi economice.

La acest consens s-a ajuns joi seara, într-o întâlnire între Saad Hariri şi reprezentanţi ai mişcărilor şiite Amal şi Hezbollah, o informaţie deszăluită de posturile de televiziune LBCI şi MTV.

În cadrul acestei întâlniri, Saad Hariri nu a prezentat vreo obiecţie faţă de nominalizarea lui Mohammad Safadi, potrivit surselor citate. El a precizat că deputaţii din partidul său, Curentul Viitorului, urmează să-l nominalizeze pe Safadi în cadrul unui proces oficial, în curând.

Un oficial apropiat Amal şi Hezbollah a declarat că un acord de principiu cu privire la nominalizarea lui Safadi a fost încheiat în cadrul acestei reuniuni.

Nici partidele politice şi nici Safadi nu au confirmat în mod oficial aceste informaţii.

Mohammad Safadi, în vârstă de 75 de ani, este un om de afaceri şi un fost parlamentar din oraşul libanez Tripoli, cu populaţie majoritar sunnită. El a fost ministru al Finanţelor, Economiei şi Comerţului.

Premierul este necesar să fie sunnit, potrivit sistemului confesional al împărtţirii puterii în Liban.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.