Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a prelungit, vineri, o operaţiune transfruntalieră de ajutoare din Turcia în Siria, după ce Rusia a acceptat în ultimul moment un compromis cu Statele Unite, asigurând livrarea de ajutoare umanitare pentru milioane de sirieni, în următoarele 12 luni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Părinţii pot dormi în seara asta ştiind că în următoarele 12 luni copiii lor vor fi hrăniţi. Acordul umanitar pe care l-am convenit aici va salva literalmente vieţi", a declarat ambasadorul SUA la Naţiunile Unite, Linda Thomas-Greenfield.

Rusia şi Statele Unite, a căror relaţie este dificilă în mai multe privinţe, au descris votul unanim de vineri al Consiliului de Securitate format din 15 membri drept un moment important.

"Sperăm că ar putea fi un punct de cotitură care este într-adevăr în conformitate cu ceea ce Putin şi Biden au discutat la Geneva", a declarat după vot ambasadorul rus la ONU Vasili Nebenzia.

Preşedintele american Joe Biden a discutat importanţa operaţiunii de ajutor transfrontalier cu preşedintele rus Vladimir Putin, în timpul întâlnirii de la Geneva din luna iunie.

Administraţia Biden a avertizat că orice cooperare viitoare cu Rusia în legătură cu Siria ar fi în pericol în cazul blocării livrărilor de ajutoare transfrontaliere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.