O femeie thailandeză în vârstă de 57 de ani a ajuns să i se amputeze un picior după ce i-a fost prins joi un picior într-o bandă rulantă de pe un aeroport internaţional din Bangkok, accident ciudat pentru care autorităţile nu au dat încă explicaţii complete, informează cnn.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul aeroportului internaţional Don Mueang, Karant Thanakuljeerapat, a declarat că incidentul a avut loc în jurul orei locale 8:27 (19:27 ET), în coridorul sudic al terminalului de pasageri pentru zboruri interne.

În cadrul unei conferinţe de presă de joi, Karant a declarat că femeia, care călătorea spre oraşul sudic Nakhon Si Thammarat, a avut un accident "grav" la capătul unei benzi rulante, după ce piciorul ei stâng a rămas prins în capăt.

Medicii au intervenit rapid, iar femeia a fost transferată la cel mai apropiat spital, deşi gravitatea rănilor a dus la amputarea piciorului până la genunchi, a precizat Karant.

De atunci, femeia a fost transferată la Spitalul Internaţional Bumrungrad, una dintre cele mai bune unităţi medicale din ţară, a adăugat directorul.

Numele femeii nu a fost precizat de autorităţi, însă fiul ei, Krit Kittirattana, a publicat un comunicat pe Facebook în care a descris accidentul ca fiind "sfâşietor".

El a precizat că mama sa a fost operată, dar că încă se confruntă cu riscurile unor potenţiale complicaţii şi că medicii urmăresc îndeaproape orice semn de infecţie.

"Mama mea a continuat să arate că este puternică, prin expresia feţei şi vocea ei. Dar în adâncul sufletului ştim că inima ei este frântă de când şi-a pierdut brusc piciorul", a scris el.

El a adăugat că familia a cerut imagini de pe camerele de supraveghere ale accidentului.

Karant, directorul aeroportului, a declarat că Airports Of Thailand (AOT), compania de stat care operează aeroporturile din întreaga ţară, va acoperi toate cheltuielile medicale şi va oferi despăgubiri.

Toate benzile rulante ale aeroportului şi-au suspendat serviciul în timp ce se investighează cauza incidentului şi inginerii fac verificări de siguranţă, a adăugat el.

"Cauza incidentului este încă în curs de investigare pentru a se stabili faptele. S-ar putea să fie nevoie să înfiinţăm o comisie de anchetă la care să se alăture persoane din exterior pentru a obţine imparţialitate şi transparenţă", a spus el.

El s-a abţinut să facă vreo concluzie preliminară în acest stadiu.

Cu toate acestea, directorul a avut cuvinte de apreciere în ceea ce priveşte  întreţinerea şi verificările de rutină ale aeroportului şi a declarat că banda rulantă a fost în funcţiune timp de 39 de ani.

Unul dintre cele două aeroporturi internaţionale din Bangkok, Don Mueang este situat în partea de nord a capitalei. Acesta a fost anterior principalul aeroport al oraşului până la deschiderea, în 2006, a noului şi mai marelui aeroport Suvarnabhumi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.