Un accident în tunelul alpin Salang, care leagă capitala Afganistanului de nordul ţării, a provocat moartea a cel puţin 12 persoane şi rănirea altor câteva zeci, au declarat autorităţile duminică, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Treizeci şi şapte de persoane au fost rănite în accidentul din tunelul Salang, situat la aproximativ 90 km nord de Kabul, potrivit lui Qari Yusuf Ahmadi, purtător de cuvânt adjunct al administraţiei talibane.

”Emiratul Islamic îşi exprimă cele mai profunde condoleanţe familiilor victimelor şi... solicită, de asemenea, tuturor agenţiilor relevante să depună eforturi mai mari şi serioase pentru a preveni reapariţia unor astfel de incidente teribile”, a spus Ahmadi.

Postul local de radio Tolo, citând Ministerul Lucrărilor Publice, a afirmat că un camion cu combustibil s-a răsturnat şi a luat foc în tunel sâmbătă seara.

Incendiul fusese stins duminică, dar tunelul a fost închis traficului, iar numărul victimelor ar putea creşte, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului.

Tunelul construit de sovietici, lung de 2,6 km, este o realizare inginerească istorică şi leagă Kabulul şi nordul Afganistanului, conectând subcontinentul indian de Asia Centrală printr-o trecătoare de munte la 3.400 de metri altitudine.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.