Un tren a deraiat miercuri dimineaţă în nord-estul Scoţiei, a indicat Poliţia de transport britanică, premierul scoţian Nicola Sturgeon evocând un incident "extrem de grav" al bilanţului pentru moment necunoscut, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este un incident extrem de grav", a declarat premierul scoţian Nicola Sturgeon pe Twitter, fără a oferi informaţii privind eventuale victime. "Este prea devreme să confirmăm natura exactă şi gravitatea incidentului şi mai multe detalii vor fi disponibile odată cunoscute", a precizat pe Twitter Rail Scotland, care administrează reţeaua feroviară scoţiană. 

Fum se degajă de la locul accidentului care a avut loc într-o regiune deluroasă, unde au ajuns mai multe maşini de intervenţie şi un elicopter, potrivit imaginilor difuzate de BBC. 

"În prezent ne ocupăm de un incident pe linia Stonehaven în Aberdeenshire, unde a deraiat trenul", a scris pe Twitter Poliţia britanică de transport. "Ofiţerii au fost chemaţi la faţa locului la ora 9.43 (8.43 GMT) împreună cu ambulanţieri şi pompieri", a adăugat Poliţia, fără mai multe precizări despre eventuale victime. 

Ploi puternice s-au înregistrat în noaptea de marţi spre miercuri în Scoţia, care au provocat inundaţii în zonă şi întârzieri în traficul pe calea ferată. "Echipele noastre au lucrat toată noaptea pentru a încerca să menţină reţeaua deschisă, în ciuda ploilor torenţiale. Mai multe itinerarii au fost perturbate", a subliniat pe Twitter Network Rail Scotland. 

Deputatul Andrew Bowie care se afla în oraşul Stonehaven miercuri dimineaţă a văzut "case şi magazine afectate" de intemperii, a povestit el pe Twitter. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.