Abdelkader Merah a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, cu o perioadă în regim de siguranţă de două treimi, iar pe Fettah Malki la 14 ani de închisoare, joi, după şapte ore de deliberări, la finalul unui proces de cinci săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea cu juri de la Paris l-a găsit pe fratele lui Mohamed Merah vinovat de asociere de răufăcători în legătură cu o întreprindere teroristă, dar nu şi de complicitate în asasinatele comise de acesta în 2012, scrie Le Monde.

”Nu a fost demonstrată existenţa unui ajutor sau unei asistenţe”, a declarat preşedintele Curţii.

”Mohamed Merah a fost întotdeauna singur în comiterea crimelor sale. Abdelkader Merah ar fi putut să ignore, la furtul scuterului T-Max că avea să fie folosit în comiterea actelor fratelui său”, a adăugat el.

În opinia preşedintelui Curţii, nimic nu dovedeşte o ”provocare la fape” din partea lui Abdelkader Merah.

Avocata generală Naïma Rudloff a cerut luni ca Abdelkader Merah, în vârstă de 35 de ani, să fie condamnat la închisoare pe viaţă.

Ea l-a prezentat ca fiind mentorul autorului atentatelor din martie 2012 la Toulouse şi Montauban, soldate cu şapte morţi.

”Abdelkader Merah l-a fabricat pe Mohamed Merah. Rolul său este determinant în trecerea la fapte a fratelui său, el este cel care cunoaşte texte”, a subliniat ea în pledoaria sa.

El a mai fost găsit vonovat de furt în grup cu privire la furtul scuterului T-Max, la 6 martie 2012, cu care Mohamed Merah a ucis cele şapte persoane, scrie Le Figaro.

Fettah Malki a fost găsit vinovat de asociere de răufăctori în legătură cu o întreprindere teroristă.

El a fost condamnat, de asemenea, din cauza furtului şi tăinurii furtului unei veste antiglonţ cu logoul poliţiei - găsită pe corpul lui Mohamed Merah după asaltul Raid - în legătură cu o întreprindere teroristă.

De asemenea, judecătorii au stabilit că pistolul mitralieră folosit de către Mohamed Merah era arma deţinută de Fettah Malki.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.