Un irakian prezentat de Bagdad drept un nepot de-ai lui Saddam Hussein a fost extrădat din Liban în Irak, unde este acuzat că a participat la un masacru comis de grupul Statul Islamic în 2014, informează AFP, citând o sursă irakiană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Abdallah Sabaoui este fiul unui nepot al fostului dictator Saddam Hussein, a declarat pentru AFP un responsabil, citat sub acoperirea anonimatului. El a precizat că extrădarea a avut loc vineri.

"El este acuzat că a fost membru al Stat Islamic şi că a participat la masacrul de la Speicher", unde jihadiştii au executat sute de soldaţi în 2014, a precizat responsabilul irakian.

Potrivit unei surse judiciare libaneze, Sabaoui, născut în 1994, "a fost reţinut la 11 iunie. El era căutat de Interpol fiind acuzat că a comis masacre în Irak". "Irakul a cerut extrădarea sa".

Familia lui Abdallah Sabaoui neagă acuzaţiile, afirmând că bărbatul se afla în Yemen la momentul faptelor.

Masacrul de la Speicher a fost unul dintre cele mai sângeroase comise de gruparea Stat Islamic. În iunie 2014, când jihadiştii ocupaseră deja mai multe oraşe în nordul Irakului, ei au luat ostatici la baza Speicher, la nord de Bagdad,, sute de tineri recruţi, în mare parte şiiţi. Ei i-au executat unul câte unul, ucigând până la 1.700 de persoane. Unele trupuri neînsufleţite au fost aruncate în fluviul Tigru. Majoritatea cadavrelor au ajuns în gropi comune.

Zeci de persoane au fost condamnate la moarte de tribunalele irakiene pentru implicarea lor în acest masacru şi au fost executate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.