O a treia adolescentă a fost violată şi arsă de vie - în decurs de o săptămână - în India, crime care readuc în prim-plan flagelul violenţelor sexuale în această societate patriarhală în care prevalează cultura tăcerii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 16 ani, minora a murit în urma arsurilor care i-au fost provocate de un bărbat în vârstă de 26 de ani, pe care l-a ameninţăt că-l denunţă familiei sale după ce a violat-o acasă la ea, unde era singură, în districtul Sagar, în statul Madhya Pradesh (centru), a anunţat vineri poliţia.

”Noi am arestat doi acuzaţi. Unul dintre ei este vărul tinerei care l-a informat pe principalul suspect că ea era singură în casă”, a declarat pentru AFP şeful poliţiei din distructul Sagar, Satyendra Kumar Shukla.

”Principalul suspect este căsătorit şi are un copil”, a adăugat el.

Alte două cazuri similare au avut loc în urmă cu o săptămână în statul Jharkhand (nord-est).

Una dintre tinerele violate a murit, iar cealaltă, în vârstă de 17 ani, se află în continuare între viaţă şi moarte, după ce a fost stropită cu benzină şi incendiată de un băiat în vârstă de 19 ani.

Legislaţia contra agresiunilor sexuale continuă să fie consolidată în urma unui viol în grup, în 2012, care a şocat planeta.

Guvernul indian a introdus luna trecută pedeapsa cu moartea în cazul violatorilor de copii cu vârsta sub 12 ani.

Această decizie a avut loc în urma violării în grup şi uciderii unei fete musulmane în vârstă de opt ani, la Kathua, în statul Jammu and Kashmir (nord).

Aproximativ 40.000 de violuri au fost semnalate în India în 2016, însă numărul lor ar fi mult mai mare, din cauza tăcerii care înconjoară aceste infracţiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.