Un incendiu puternic a izbucnit miercuri la Hong Kong, într-o spălătorie din World Trade Center, la Causeway Bay, un turn de 38 de etaje în care se află birouri şi un centru comercial, sute de persoane au fost blocate pe acoperiş, iar aproximativ 300 de persoane au fost evacuate la etajele superioare, în aşteptarea salvatorilor, potrivit poliţiei, relatează Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de persoane blocate în clădire s-au înghesuit în spaţii strâmte, pe un podium, în aer liber, la etajul al cincilea, uitându-se în jos şi aşteptând salvatori.

Un fum dens ieşea din turn, iar imagini şi înregistrări video realizate de către persoane blocate în interior surprind o vzibilitate redusă, fum în restaurante şi pe scărle clădirii.

Pompieri au intervenit pentru a salva clienţi şi angajaţi blocaţi şi pentru a stinge sinistrul.

Cel puţin 12 persoane au fost trmise să primească îngrijiri la spital, au anunţat autorităţile.

În total, aroximativ 1.200 de persoane au fost evacuate din imobil, potrivit presei locale.

Potrivit ziarului local South China Morning Post, o anchetă preliminară a poliţiei arată că incendul a izbucnit într-o sală a comutatoarelor electrice situată la primul etaj al centrului comercial.

Incendiul s-a extins la schele ridicate în jurul clădirii, potrivit aceleiaşi surse.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.