Poliţiştii dâmboviţeni au descoperit, în urma unor percheziţii făcute, luni, la persoane şi firme suspectate că produceau şi vindeau ilegal băuturi alcoolice, 11 instalaţii artizanale de distilare, peste 14.000 de litri de alcool şi peste 91.000 de litri de resturi provenite din distilarea materiei prime pentru producerea alcoolului, precum şi bani şi documente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anchetatorii au descoperit, în urma celor 30 de percheziţii făcute luni în mai multe lcoalităţi din judeţul Dâmboviţa, 14.816 de litri de alcool,  91.100 de litri de resturi provenite din distilarea materiei prime pentru producerea alcoolului,  25.400 de lei, 11 instalaţii artizanale destinate fabricării băuturilor alcoolice, precum şi documente şi înscrisuri, se arată într-un comunciat dat publicităţii de Poliţia Română.

Un număr de 19 persoane sunt audiate, luni după-amiază, la sediul polişiei în acest dosar.

La unul dintre domiciliile percheziţionate, poliţiştii au găsit, de asemenea, 120 de articole pirotehnice, deţinute fără drept. Două persoane au fost sancţionate contravenţional pentru nerespectarea regimului materiilor explozive şi le-a fost anulat dreptul de deţinere, folosire şi port arme letale şi neletale supuse autorizării, după ce la locuinţele lor au fost găsite arme de vânătoare pe care nu le-au asigurat corespunzător.

În acelaşi dosar, poliţiştii au făcut şi 19 controale la agenţi economici din Dâmboviţa, fiind vorba despre firme în privinţa cărora există suspiciunea că ar fi comercializat ilegal băuturi alcoolice.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2015 - 2016, persoanele vizate în acest dosar ar fi fabricat băuturi alcoolice în afara antrepozitului fiscal, pe care le-ar fi comercializat către diverse persoane fizice şi juridice din judeţul Dâmboviţa, obţinând venituri ilegale. Aproape două sute de poliţişti au participat la descinderile care au avut loc luni dimineaţă în acest dosar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.