Un număr de 47 de percheziţii au loc, marţi dimineaţă, în opt judeţe, la persoane suspectate de evaziune fiscală de peste patru milioane de lei, în acest caz fiind folosite mai multe societăţi comerciale de tip fantomă pentru înregistrarea de cheltuieli fictive.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, oamenii legii fac 47 de percheziţii în judeţele Alba (opt percheziţii), Mehedinţi (12 percheziţii), Vâlcea (11 percheziţii), Gorj (patru percheziţii), Dolj (şapte percheziţii) Hunedoara (o percheziţie), Iaşi (trei percheziţii) şi Dâmboviţa (o percheziţie), la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 - 2015, 37 de persoane ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea firmelor pe care le reprezentau, în baza unor documente contabile emise de către mai multe societăţi comerciale de tip fantomă.

Conform sursei citate, pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, ar fi fost făcute plăţi prin intermediul sistemului bancar, sumele de bani fiind retrase ulterior din conturile societăţilor de tip fantomă şi restituite plătitorului.

Prejudiciul cauzat este estimat la peste patru milioane de lei.

Poliţiştii vor pune în executare 33 de mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, cercetările fiind făcute sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba şi cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.